20.10.2023

Koepallo: ensimmäinen osakeosto tehty

Kolmisen vuotta sitten Spinnova-niminen yritys listautui pörssiin. Olin silloin aikeissa ostaa (eli merkitä ja ostaa) osakkeita, mutta anti sulkeutui ennen aikojaan enkä ehtinyt mukaan. Miettimääni summaa en enää muista, mutta olisiko ollut 1000-3000 euroa. Annin jälkeen osake oli plussalla puolen vuoden ajan kunnes pudotusta alkoi tulla eikä sille ole vielä näkynyt loppua.

Mikä on Spinnova? Spinnovan toiminnan ytimenä on  ympäristöystävällinen innovaatio, jolla voidaan selluloosasta tai kierrätysmateriaalista kehrätä lankaa ilman kemikaaleja. Teknologiaa myydään kumppaneille, nyt mukana ovat Suzano ja Ecco. Toiminnasta ei löydy kovin ajankohtaista tietoa, Jyväskylän tehdas on pystytetty ja siellä tehdään eukalyptus-sellusta vaatteiden valmistukseen tarkoitettua kuitua. Tämä on vasta askel siihen suuntaan, että kuitua valmistetaan lumpusta tai muusta kierrätysmateriaalista. Ja tässä hyvä artikkeli Spinnovasta kolmen vuoden takaa: https://www.taloustaito.fi/Rahat/spinnova-on-impaktisijoittajan-namupala/#825e9871

Miten ostin osakkeet? Ostin osakkeet Osuuspankin kautta, koska siellä on minulla tili ja myös arvo-osuustili eli palvelu, johon osakkeita voi ostaa (olen ammoisina aikoina perinyt osakkeita ja myynyt ne pois nopeasti). Laitoin seuraavat ostomääritykset: 500 kpl tai 1110 e (muistaakseni summa oli toi), rajahinta 2,22 ja toimeksianto voimassa saman viikon perjantaihin.

Tarkistin että tililläni on varmasti rahaa eikä ole tulossa mitään isompia laskuja maksuun. Vaikka isosta asiasta ei ole kyse, silti hermostutti painaa Osta-painiketta.

Pari päivää seurailin alenevaa hintaa ja tänään perjantaina kauppa napsahti määrittämääni hintaan. Kuluja ostosta tuli 7 euroa. En enää muista, miksi on olennaista ostaa osakkeita yli 1000 eurolla kerralla, mutta tällaisen neuvon sain kysyessäni ja taisin saada perustelunkin, mutta en siis sitä enää muista.

Miksi sitten ostin osaketta? Koska minä haluan. Koska vaateteollisuus kiinnostaa. Koska ympäristöasiat kiinnostavat. Ja koska haluan uskoa, että Spinnova saa toimintansa käyntiin ja osakkeen arvo jossain kohtaa nousee. Jos ei nouse, niin olen omistuksen myötä seuraamassa kiinnostavaa yritystä. Jostain on vaan aloitettava.

Painavin syy on kuitenkin että haluan harjoitella sijoittamista. Spinnova sattuu olemaan minua kiinnostava yhtiö ja olen valmis uhraamaan rahaa tonnin ilman suurempia odotuksia. Olen lukenut sijoitusoppaita ja talousblogeja, ja monet usein toistellut neuvot ovat jäänyt mieleen..älä osta laskevaan kurssiin...osta vain mitä ymmärrät...kannattaa aloittaa sijoittaminen rahastoista... blaa-blaa-blaa... mutta ostin silti.

Ei mitään käsitystä siitä, onko ostamallani hinnalla pohja saavutettu vai laskeeko osake vielä. Listautumisannissa kerätystä rahapotista on kuitenkin vielä reilusti jäljellä rahaa, joten uskon ja toivon, että Spinnova saa yhteistyökumppaneineen toiminnan käyntiin siihen vaiheeseen, että pystytään käyttämään kierrätysmateriaalia tuotannossa ja täyttämään odotukset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti