2.6.2022

Toukokuu 2022 menot ja tulot

Toukokuussa kului rahaa 1595 euroa, joten 1500 euron tavoitekatto ylittyi 95 eurolla.

Palkkani on 4100 euroa, joka tekee verot ja muut maksut vähennettynä nettona 2664 euroa. Säästöön jäi 1069 euroa.

Kimppakämppäasuminen on tältä erää ohi, sillä muutin vappuna asumisoikeusasuntoon yksin. Huhti- ja toukokuu kuluivat muuttopuuhissa.

Suurin kustannus oli muuttofirmalle maksettu 700 euroa. Mielestäni kohtuusumma siitä, että muuttofirma kävi hakemassa kahden miehen voimin puolet muuttotavaroistani vanhempieni luota n. 100 km päästä ja nouti toisen puolen tavaroistani asunnoltani ennen kuin suunnattiin muuttokohteeseen.

Hieman hävettää se, että olen säilyttänyt vanhempieni talolla ja kesämökillä isoa osaa tavaroistani useamman vuoden. Se että maksan siitä hyvästä isäni puhelinkulut, ei ole kovin iso korvaus. Jos olisin vuokrannut varastokopin Helsingistä, niin luultavasti olisin joutunut maksamaan 200-300 euroa kuussa.

Vaatteisiin kului 81 euroa, kaikki ostettu kirpparilta. Uuden asunnon lähellä on kiva vaatekirppis, jossa käyn monta kertaa viikossa tutkailemassa valikoimaa. Ja 81 eurolla sain kaikki nämä:
- Sirkka Könösen porovillapaita täyttä villaa
- pitkähihainen mekko puuvillaa
- New Era upouusi lippis
- Adidas superstar tennarit
- Adidas gazelle tennarit
- Humor tuulitakki
- paitapusero vakosamenttia

Parvekkeeseen sain kulumaan 58 euroa. Ostin amppelimansikan, tomaatin ja mansikan taimia, siemeniä taimimultaa ja esikasvatusruukkuja. Varsinaista istutusmulta on omasta takaa, sillä olen harrastanut bokashi-kompostointia, josta saa lopputuotteena multaa ja lannoitetta. Mahtipontinen tavoitteeni on olla vihannesten, marjojen ja yrttien suhteen omavarainen niin suuren osan vuodesta, kun se vaan on mahdollista. Muutto vei  sen verran voimavaroja ja sattui vielä parhaaseen taimienkasvatusaikaan, että en tänä vuonna saanut hommaa vielä kunnolla pyörimään. Ensi vuonna sitten täysillä. Aiemmin olen kasvattunut mm. kesäkurpitsaa, tomaatteja ja mansikoita. Haaveissa on viinirypäle ja pensasmustikka. Ja muutenkin sellaiset tuotteet, jotka maksavat kaupassa paljon ja joita on mukava syödä luomuna.

Ja pieniä summia on mennyt sisustukseen: Clas Olsonilta hankittu lyhyt suihkuverhotanko (16e), joka tuli makuuhuoneeseen puolipitoisten vaatteiden säilyttämiseen, ja käytettyinä hankitut Linumin samettityynynpäällinen (4e), riippuva hedelmäkori (1e) ja  puinen "päivämääränäyttö" (1,5e).

Suurimmat menot
Vuokra  568 e
Muuttokulut 760 e
Vaatteet 83 e
Parvekeviljely 58 e
Ohjattu liikunta 53 e
Isän ja minun puhelinkulut 43,55 e

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti