13.2.2020

Svea vai Norwegian?

Siirsin reilu kuukausi sitten säästöni pois Norwegian Bankin tililtä palkkatililleni. Rahoista maksoin 50 000 euron asumisoikeusmaksun. Loppuraha jäi tilille odottamaan sitä, että jaksan avata Svea Ekonomin säästötilin. Sieltä tulisi 0,3 prosenttia parempi korko verrattuna Norwegianiin.

Pari päivää sitten jaksoin vihdoinkin toimia ja avasin säästötilin Svea-pankissa.  Pientä yllätystä ja vääntöä tuli. En onnistunut avaamaan tiliä, kun yritin Edge selaimella. Chromella sitten onnistui. Ja selvisi että Svea-pankin lupaama 1 prosentin korko oli muuttunut päivää aikaisemmin 0,8 prosentin korkoon. Ja jostain syystä palkkatilini vaatima tuplatunnistautumisen koodi ei tullut kännykkääni, joten en heti saanut rahoja siirrettyä.

Ryhdyin seuraavana päivänä hommiin, ja siinä yhteydessä tein extempore-päätöksen ja siirsin rahat takaisin Norwegianin tilille. 0,1 prosenttia huonompi korko, mutta tuttu ja turvallinen käyttöliittymä. Svea Ekonomin tili häipyy käytöstä automaattisesti jossain vaiheessa, jos tilillä ei ole rahaa. Olikohan aika yksi vuosi?

Nyt minulla 17 000 euron vararahasto. Se on aika paljon pienellä korolla, mutta vielä en ole aikeissa sijoittaa, vaan odottelen mahdollisia talouskäänteitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti