2.7.2020

Rahaa Svea Ekonomin säästötilille

Loma lähenee loppuaan ja hoitelen asioita kuntoon ennen työn aloitusta. Käyttötilille oli päässyt kertymään rahaa huomattava summa, sillä en ole helmikuun jälkeen siirtänyt rahaa Norwegianin säästötilille. Avasin silloin myös Svea Ekonomin tilin, mutta loppujen lopuksi siirsin rahat Norwegianille.

Tarkistin että Svean tili on vielä olemassa, ja koska korko on 1%, niin päätin tällä kertaa käyttää Sveaa. Sinne humpsahti 10 000 euroa. Ja talletuksia Norwegianissa on 17 000 euroa 0,75 % korolla.

Olisikohan tämä nyt sitä hajautusta? Jos jompikumpi pankeista sattuisi tekemään konkurssin, niin rahat saanee aikanaan takaisin pankkitakauksen kautta, mutta sitä odotellessa toisella tilillä on rahat käytössä. 27 000 euroa käteistä tuntuu järjettömältä summalta. Olen päättänyt, että en kanna huonoa omaatuntoa siitä, että en ole vieläkään pistänyt rahoja sijoituksiin. Ihan hyvä, että etenen edes pienillä askelilla eteenpäin.

Viimeistään viikonloppuna käyn tutkailemassa Nordnetiä ja sitä, miten rahastosäästäminen siellä hoituu. Samalla luultavasti avaan Nordnetin arvo-osuustilin. Oletan että pelkän tilin avaaminen ei maksa mitään. Vaikka osakkeita en ole aikeissa hankkia, on hyvä että puitteet on valmiit.

Oletan että minulla on Osuuspankissa jo arvo-osuustili, sillä siellä on ollut joskus perinnöksi saamia osakkeita. Tehtävälistallani on vertailla Osuuspankin ja Nordnetin arvo-osuustilien erot. Tässä ohessa lueskelen Merja Mähkän ja Unna Lehtipuun kirjaa "Sijoittajaksi 7 päivässä" ja täytyy kyllä sanoa, että on todella selkeä kirja. Ja motivoi toimimaan.

2 kommenttia:

  1. Minäkin sain saman kirjan avulla kipinän sijoittamisen aloittamiseen reilu vuosi sitten. Arvo-osuustilin avaaminen on tosiaan ilmaista Nordnetissa. Jos Nordnetin indeksirahastot kiinnostavat, niin kirjoittelin niistä juuri esittelyn blogiini: https://indeksisijoittajanmatkassa.blogspot.com/2020/06/nordnetin-indeksirahastovalikoima.html

    VastaaPoista
  2. Kiitos blogini ensimmäisestä kommentista! Olin jo aiemmin käynyt tsekkailemassa blogiasi, hyviä vinkkejä löytyi.

    VastaaPoista