26.9.2020

Elokuu 2020 menot

Elokuussa kului rahaa 1780 euroa, joten 1500 euron tavoite ylittyi 280 euroa.

Sain kulujen seurannan totaalisen sekaisin, koska osa kimppakämpän vuokrasta maksettiin minulle käteisellä ja sitten tuli kulutettua käteistä ilman että säästin kuitteja. Ja lisänä vielä se, että en ollut enää selvillä, mitkä kulut kuuluvat elokuulle ja mitkä syyskuulle. Tämän kuun kulut ovat osittain arvausta.

Kolmas kämppiksemme löysi uuden asunnon. Laitoimme kämppishaun käyntiin ja tilanne yllätti täysin. Perinteisesti loppukesä/alkusyksy on vuokramarkkinoiden kiivainta aikaa, mutta korona vaikuttaa (tähänkin) voimallisesti. Oppilaitokset näyttävät toimivan pääsääntöisesti etänä, ehkä vain ensimmäisen vuoden opiskelijat ovat lähiopetuksessa. Oletan että Helsingissä HOAS:n asuntoja on tarjolla hyvin, sillä kimppakämppämarkkinoilla on todellakin vuokralaisten markkinat. En laittanut omia ilmoituksia mihinkään, vaan vastailin Facebookin "haetaan kimppakämppää" ilmoituksiiin. Yksi tyttö kävi haastattelussa, ja hänet olisimme ottaneet, mutta hän löysi itselleen paremmin sopivan asunnon. Kuun loppupuolella yksi ystäväni kysyi että voiko hänen tuttunsa tulla meille siihen asti, että saa hankittua työharjoittelun ajaksi, eli loppuvuodeksi, asunnon. Sehän sopi, mutta tehtiin selväksi että vain väliaikaisesti, sillä meillä oli haussa naispuolinen ja suomenkielinen kämppis. Ja sitten viikon asumisen jälkeen pyydettiin tätä ei-suomenkielistä nuortamiestä jäämään meille. Mukava, hiljainen ja omaksui mutkatta meidän kimppakämpän tavat. Onneksi hänkin halusi jäädä.

Koska olen päävuokralainen, maksoin tyhjän kauden vuokran, kolme viikkoa, itse. Päätin kuitenkin että en ota tätä menoerää mukaan laskelmiini, koska haluan seurata normaalin elämän menojani. Ylimääräinen summa haittaisi turhaan eri kuukausien vertailuja.

Heräteostona päätin tilata kotiin kannetun Hesarin. Minulla oli aiemmin digitilaus puoliksi jaettuna. Nyt tehtiin niin, että minulle tulee paperilehti ja digiversio, ja kolme muuta maksaa pienen summan omista digiversioistaan minulle.  Laiton listaukseen oman osuuteni tilauksesta. Kuulostaa isolta summalta, mutta tilaus on muistaakseni 14 kuukauden mittainen, joten siitä riittää iloa pitkäksi aikaa. Minulla on ollut aika paha nettiriippuvuus, ja sanomalehden luku aamuisin pitää minut poissa tietokoneelta pienen hetken. mikä on todella positiivista. Nettivieroitukseeni kuului myös se, että irtisanoin Netflix-tilauksen, jota olen jakanut kolmen muun kanssa.

Kerroin heinäkuussa liittyneeni tiettyyn liittoon saadakseni edullisen Talouselämä-tilauksen. Tilaukseni on nähtävästi hukkunut jonnekin bittiavaruuteen, mutta ihan hyvä näinkin. Ei aio muistutella asiasta, vaan otan nyt kaiken ilon irti Hesarista.

Suurimmat menot
Vuokra 425e
Liinavaatteet, valaisin ja lamppu 164e
Kotivakuutus 108e
Liitto 55e
2xkännykkä 50e
Sukkia iso kasa 40e
Hesarin tilaus 354e
Linja-autolippu 18e

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti