4.8.2020

Heinäkuu 2020 menot

Heinäkuussa kului rahaa 2087,46 euroa, joten 1500 euron tavoite ylittyi 587,46 euroa.

Jatkoin kesäkuun linjoilla, eli laitoin palveluihin rahaa. Hierontaa, kasvohoitoa, kampaajaa ja vielä tenniskurssi.

Pyörsin yhden kesäkuussa tehdyn päätöksen, eli liityin takaisin ammattiliittoon. Tosin ei samaan kuin aiemmin. Tämän päätöksen taustalla on se, että kävin yhtenä viikonloppuna ystävän mökillä ja siellä oli vino pino uusimpia talouslehtiä, kuten Talouselämää, Arvopaperia, Optiota. Lueskelin niitä innolla ja päätin selvittää, miten paljon kustantaa  Talouselämän tilaaminen, siinä kun on aina paljon mielenkiintoista luettavaa. Selvisi että Talouselämän tilaaminen on todella kallista, varsinkin kun haluan nimenomaan paperilehden. Selvisi myös että joidenkin ammattiliittojen jäsenyyteen kuuluu alennettuun hintaan talouslehtiä. Tutkailin vaihtoehtoja ja huomasin että yhdellä sellaisella ammattiliitolla, johon olen kelpoinen, on jäsenlehtitarjous Talouselämästä. Joten pistin jäsenhakemuksen menemään ja jäin Talouselämää odottelemaan. Moni varmaan ihmettelee, että miksi en käy lukemassa kirjastossa lehteä. Olen kyllä käynyt, mutta Talouselämän artikkelit on sellaisia, että haluan syventyä niihin kaikessa rauhassa. Ja myönnetään, ei kauhean loogista lisätä menoja, kun tavoitteena on vähentää niitä. Katson mitä toimintaa uudella ammattiliitolla on tarjota ja viimeistään vuoden jälkeen arvioin tilanteen uusiksi.

Kävin myös katsastamassa työpaikan lähellä olevan liikuntasalin. Kuukausihinta on 10 euroa halvempi kuin nykyisessä paikassa keskustassa. Jos vaihtaisin liikuntapaikkaa, en tarvitsisi ollenkaan julkisen liikenteen kuukausikorttia, vaan voisin harvat matkani maksaa kertamaksuina. Paikka ei kuitenkaan innostanut minua vaihtoon, ihan kiva muttei riittävän kiva.  Koronatilanteen takia julkinen liikenne ei houkuta, ja lomatauon jälkeen olen käynyt liikuntasalilla pyörällä. Ihan kivasti on mennyt, vaikka rehellisesti sanottuna ajattelin olevani liian vanha vajaan kolmen tunnin liikuntamäärään (pyöräilyt edestakaisin ja liikuntatunti). Päätin jatkaa pyörän käyttöä niin pitkälle syksyyn kuin säät sallii.

Elokuussa toivoin saavani menot kuriin. Olen heinäkuussa ostanut paljon ruokia 60 prosentin alennuksella ja kokkaillut ruoka-annoksia laitettavaksi pakastimeen, ja sama jatkuu. Olisin voinut enemmänkin syödä eväitä töissä, mutta ainoa työpaikalla kanssani fyysisesti oleva työkaverini on kaivannut lounasseuraa ja sen takia olen käynyt lounasravintolassa enemmmän kuin oli aikomus.


Isoimmat menot
Vuokra 425e
Tenniskurssi 360e
ePassi 200e
Kosmetologi 99e
Hieronta/akupunktio 99e
Hammaslääkäri 97e
Lääkkeet 79e
Vaatteet 145e
Kampaaja 51e
Matkat 28e

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti