31.10.2020

Lokakuu 2020 menot

Lokakuussa kului rahaa 1192 euroa, joten 1500 euron tavoite alittui 308 euroa.

Yllättävän vähän meni rahaa tässä kuussa. Ilman kulujen seurantaa ei olisi aavistustakaan, miten paljon ja mihin se rahaa kuluu. Palkkani on aina ollut suhteellisen hyvä ja olen hyvin pystynyt mutu-tuntumalla pitämään talouden tasapainossa. Nyt kun haluan säästää tulevaisuuden varalle ja oppia hahmottamaan, mikä on mukavan elämän mininibudjetti, niin tämä seuranta on ihan ehdoton. 

Vaatteisiin meni yli 300 euroa ja ePassiin siirsiin 200 euroa. "Säästöä" tuli siitä, että kauneudenhoitokuluja ei ollut eikä mitään isompaa kuten kotivakuutus tai bussikortin kauden maksaminen. Säästöä tuli myös siitä, että kävin ahkerasti hakemassa 60% alennusruokia S-ryhmän kaupoista.

Ostin (Suomen) Joutsenen kevyttoppatakin, tää taitaa mennä heräteostojen piikkiin eikä täysin välttämätön. Katselin tätä samaa mallia jo pari-kolme vuotta sitten, mutta silloin haussa oli se kaikkein lämpimin talvitakki. Ostin samalta valmistajalta kunnon talvitakin, mutta totesin aika pian että nykyisiin pääkaupunkiseudun leutoihin talviin takki on liian lämmin suurimman osan aikaa. Työmatkalla lähijunassa ei riitä, että vetää vetoketjun auki vaan pitää ottaa takki kokonaan pois päältä. Nyt sitten ostin Marilyn-nimisen mallin, joka aiemmin jäi kauppaan sen takia, että en uskonut sen olevan riittävän lämmin. Ja Joutsenen takit valmistetaan Suomessa, tärkeä ostoperuste minulle.

Ai niin, vielä toinen heräteostos. Kämppikseni tilasi Nuutisen kutomosta damaskit (merinovillaiset villapöksyt), ja minä innostuin lisäämään oman tilaukseni mukaan. Tämäkin on suomalaisen yrityksen Suomessa valmistama tuote, joten olen tyytyväinen.

Laitoin facebookin kirpparille myytiin muutamia itselleni tarpeettomia vaatteita, yrityksenä on saada hieman kompensaatiota näille yllämainituille ostoksille. Facebook on minulle myyntikanavana uusi tuttavuus, jotain olen tainnut sentään ostaa sitä kautta. Harmittaa, että Huuto.net ei ole enää entisellään. 5-10 vuotta sitten sitä kautta myi todella vauhdikkaasti ja hyvään hintaan vaikka mitä. Ja jos Facebookin kautta ei vaatteet mene kaupaksi, niin sitten kokeilen vielä Huutoa ja viimeisenä vaihtoehtona kutsun ystävät mukaan vaatevaihtoon.

Asunto on edelleen myymättä, kunnostus/lisämyyntikuluja tuli yhteensä 438 euroa. Ja tietty yhtiövastike, joka on 185 euroa. Näitä kuluja en ole laskenut mukaan kuukausikulutukseen, koska ne eivät minun "normikulutusta", vaan kuuluvat sijoitusomaisuuden hallintaan.


Suurimmat menot
Vuokra 425
Takki 249e
ePassi lounasraha 200e
Verkkokauppa.com 70e
Damaskit 55e
Kampaaja 51e
Määräaikainen lehtitilaus 54,90e
Junaliput 37e
Lääkkeet 28,15e

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti