4.5.2021

Asunto myyty

Tämä yhden asunnon asuntosijoittaja ei ole enää asuntosijoittaja ollenkaan, sillä asuntoni meni kaupaksi maaliskuun alussa.

Olin jo pitkään suunnitellut asunnon myymistä, sillä vuokralla pitäminen on tuntunut vaikealta, sillä minulla on ollut omaan käyttöön ostettuun asuntoon voimakas tunneside. Olen hermoillut, tuleeko parkettiin osumaa tai jotain muuta, joka vaatisi mittavampaa remonttia. Koronatilanne vahvisti kroonista talouspessimismiäni, tuntui hyvältä hetkeltä myydä ... sillä hetkellä rokotteiden tehosta ei ollut vielä tietoa. Tiesin että vuokralaisella on muuttosuunnitelmia, mutta soitin ja kysyin onko tietoa tarkemmasta aikataulusta, ja sovittiin että hän saa lähteä itse joustavalla aikataululla kun löytää sopivan asunnon, ja sehän löytyi parin viikon kuluttua.

Vuokratuotto asunnolle oli vähän yli 4 prosenttia ilman tyhjiä kuukausia. Niitä kuitenkin tuli, kun en aina jaksanut aina työn ohella hoidella vuokra-asioita riittävällä tehokkuudella tai halusin odottaa kunnes löysin riittävän luotettavan tuntuisen vuokralaisen. Alkuajan Airbnb-vuokrauksen lisäksi minulla oli kaksi vuokralaista, jotka viipyivät molemat pari vuotta. Pienempi vuokrapyyntö olisi ehkä auttanut saamaan nopeammin vuokralaisen ja viipymään pidempään, mutta toisaalta tämä asunto toimi hyvin harjoittelualustana asuntosijoitukseen. No, nyt kuitenkin oli myynnin paikka.

Myyntiä varten maalasin asunnon seinät, teetin kylppäriin uudet silikonisaumat, kiinnitin puuttuvat valaisinrasiat kattoihin ja siivosin asunnon superhyvin. Sitten asunnon myynti-ilmoitus Oikotielle. Minulla oli ennestään ammattivalokuvaajan ottamia kuvia asunnosta, mutta valitettavasti kuvat eivät olleet niin hyviä kuin olisi pitänyt (omituisten käänteiden takia en koskaan saanut laskua kuvista, joten eipä harmittanut). Käytin onnistuneimpia kuvia ja otin kännykkäkameralla lisäkuvia. Näitä itse otettuja kuvia yksi kaveri hieman paranteli kuvankäsittelyohjelmalla, tosin ei ne senkään jälkeen mitenkään häikäiseviä olleet. Tilasin vielä ilmakuvat, mutta valitettavasti kuvausaikaan oli taloyhtiön 10-vuotistarkastuksen takuukorjauksia käynnissä ja pihalla/parvekkeilla oli pakettiautoa ja haalaripukuista remppaäijää kuin pipoa. Pari kuvaa oli riittävän siedettäviä myynti-ilmoitukseen.

Parin kuukauden myyntijakson jälkeen päätin, että tarvitaan asunnonvälittäjän apua. Muut alueen vastaavat asunnot menivät vauhdilla kaupaksi, ja totesin että omat myyntitoimeni eivät olleet riittäväviä. Valitsin Bo Lkv:n, ja olin vakuuttunut, että asunnon myynti onnistuu. Palveluun kuuluu automaattisesti joko asunnon stailaus tai virtuaalinen sisustaminen. Olin tässä välissä ehtinyt muuttaa asuntooni asumaan, ja se oli nyt tyhjän sijasta kalustettu, vieläpä omasta mielestäni oikein kivasti. Asunnonkatsojia kuunnellessani selvisi, että tilan hahmottaminen ilman kalusteita on  tosiaan vaikeaa ja kuvassa näkyvästä olohuoneesta arvuuteltiin, että ei varmaan tilaan mahdu sohva ja ruokapöytä samaan aikaan. Olin kyllä kuullut tämän asian, mutta en tajunnut että se olisi niin konkreettista. No, oikein hyvin mahtuu ja vielä väljästi. Asunto stailattiin kuvausta varten ja todella onnistuneesti, mielestäni, kuva alla. Huonekalut ovat omiani, matot ja pikkutilpehöörit ei. Jos oikein käsitin, niin virtuaalista stailausta käytetään vain tyhjiin asuntoihin. 

Ja niinhän siinä kävi, että asunto myytiin pyyntihintaan ennen virallista näyttöä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti