15.10.2023

Heinäkuu 2023

Heinäkuussa kului rahaa 3310 euroa, joten 1500 euron tavoitekatto ylittyi 1810 eurolla. Kuluissa on mukana ePassilla maksetut syömiset.

Bruttokuukausipalkkani on 4185 euroa. Käteen tuli 2784 euroa, säästöön ei jäänyt mitään vaan ylitystä tuli 526 euroa.

Suurin osa kesälomastani sijoittui heinäkuulle ja rahanmenoa riitti.

Kävin ensimmäistä kertaa Pajulahden urheiluopistolla, kun osallistuin siellä muutaman päivän tenniskurssiin. Positiivista oli se, että paikallisjunalla pääsi halvalla Lahteen ja paikallisbussilla siitä eteenpäin melkein perille...syksyllä bussi alkaa liikennöidä perille asti. Paikkana Pajulahti vei sydämen, ihana sijainti järven rannalla ja rantasauna, jota sai vapaasti käyttää, Hyvät ruuat ja korkeatasoinen tennisopetus. Menen uudelleen.

Tein neljän päivän extempore-vierailun Kokkolaan. Minulla oli käyttämättä jäänyt Oulu-Helsinki junalippu, jonka matkustusaikaa olin jo kertaalleen siirtänyt. Koska Oulu on jo riittävän tuttu paikka ja halusin kokea jotain uutta, niin tutkailin mitä paikkoja matkan varrelle jää. Kohteeksi valikoitui Kokkola, ja todella kivaksi paikaksi se myös osoittautui.  Yövyin Sokos hotelli Kaarlessa kokonaista neljä yötä kivassa, kompaktissa yhden hengen huoneessa. Päivät kuluivat kaupunkia ympäriinsä kävellen ja pyöräillen. Kaupunki ei ole suuren suuri, mutta keskusta on viihtyisä, iso vanha puutalokaupunginosa on säilynyt nykypäivään ja kaupungin läpi virtaa joki, jota pitkin kulkee mukavat kävelyreitit.  

Ja yksi heräteostos tarttui mukaan, villakankainen pitkä talvitakki, jollaisesta olin pitkään haaveillut. Ostospaikkana oli SkönäClara, muutaman kilometrin päästä keskustasta omakotialueella sijaitseva naisten vaatekauppa. Joskus kauan sitten lueskelin Malenami-nimistä lifestyle-blogia, jossa tämä kauppa usein mainittiin. Yllätyksekseni kauppa ei ollut tavan kivijalkakauppa, vaan omakotitalon piharakennus. Suosittelen, kaupan pitäjä on hurmaava tapaus.

Suurimmat menot

Vuokra 584 e
Talvitakki 629 e
Tenniskurssi 553 e
Hotelli (4 yötä) 511 e
Kampaaja 105 e
ePassi syömiset  86 e
Olkalaukku (käytetty) 50 e
Kirjontapakkaus käsityö 34 e
Isän puhelinkulu 16 e

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti