6.1.2020

Alustava suunnitelma

Haluan järkeistää omaisuuteni tuottamaan hyvin ja vaivattomasti. Ajatuksissa on varmat kotimaiset osingonmaksajat kuten Nordea, Kesko jne. Todella turvallisuudenhakuista siis. Kysymys siitä, avaanko osakesäästötilin, on vielä auki. En ole kauhean tarkkaan perehtynyt asiaan. Pääpiirteissä tiedän, että tilin hyödyt tulevat vasta pidemmällä ajanjaksolla. Toisaalta en ole rahojani heti eläkkeelle jäätyäni ottamassa ulos, vaan sijoittamisen ja sijoitustuoton hakemisen on tarkoitus jatkua niin, että saan lisärahaa eläkkeen oheen.

Omaisuuden vaivaton tuotto tarkoittaa myös nykyisen sijoitusasunnon myymistä. Asunto on aikoinaan ostettu omaan käyttöön eikä ole optimaalinen vuokraukseen. Ja johtuen siitä että asunto on ostettu omaan käyttöön, sijoittamisen kannalta minulla on asuntoon liian vahva tunneside. Stressaan sitä, tuleeko parkettiin tai muihin pintoihin osumia. Tai tapahtuu jotain muuta vahinkoa. Sinänsä vuokraaminen on ihan mielenkiintoista touhua ja olen harkinnut toiminnan jatkamista/laajentamista, mutta tällä hetkellä olen kallistumassa osakkeisiin.

Pian käteisvaroista katoaa 50000 omaan asumiseen liittyvään "sijoitukseen", tästä lisää myöhemmin. Pidänkö jäljelle jäävät 15000 euroa vararahastona vai lähdenkö sijoittamaan osakkeisiin, jää nyt hautumaan. Ongelmani sijoittamisen suhteen on se, että vaikkakin muuten olen optimisti, niin osakkeiden ja asuntojen hintojen suhteen odotan aina romahdusta. Näin oli 5, 10, 15 ja 20 vuotta sitten. Ja niin edelleen. Enkä usko että olen ainoa. Nyt sijoitusmarkkinat ovat historiallisesti korkeimmillaan ikinä ja laskusuhdanne on kaiken järjen mukaan tulossa.

Menot haluan saada laskettua alle 1500 euroon kuussa. Haaveissa siintelee 1000 euron kulutus, mutta tähän en usko pääseväni. Syömisestä, vaatteista, kauneudenhoidosta enkä harrastuksista haluaisi tinkiä. Vuosi 2019 kului rankasti säästäen, ja säästöön kertyi 1300-1500e/kk. Rehellisesti sanottuna tuli tingittyä liikaa joistain asioista, eikä työ ja vapaa-aika pysyneet tasapainossa. Nyt on tarkoitus lisätä omaa hyvinvointia. Työhön liittyvään voimakkaaseen stressiin en pysty suoranaisesti vaikuttamaan, mutta yritän jatkossa käydä esim. hieronnassa ja harrastella enemmän asioita, jotka saavat ajatukset irtautumaan työasioista. Rahallisesti tämä tarkoittaa sitä, että joko menot lisääntyvät tai sitten yritän vähentää menoja jostan muusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti