29.1.2020

Tammikuu 2020 menot

Vähän etuajassa, mutta tammikuun menot näyttävät pysyttelevän alle 1300:ssa eurossa. Nyt on 29. päivä ja rahaa on mennyt 1281 euroa. Näköpiirissä ei ole kuluja seuraaville päiville… paitsi että tulihan niitä kuluja. 1342 euroa meni yhteensä rahaa tammikuussa. Unohdin että oma ja isäni puhelinlasku tulivat maksuun kuun viimeinen päivä. Ja piti maistaa Hesburgerin euron vegehampurilainen, hyvää oli. Tavoitteeni on 1500 euron kuukausikulutus, joka nyt alittui 158 eurolla. Ihan hyvä, tosin jostain syystä minulla menee vähemmän rahaa aina tammikuussa.

Vuokrani kimppakämpästä on 440 euroa, joten muuhun kulutukseen on mennyt n. 900 euroa.

Isompia ostoksia tässä kuussa ovat olleet kahden bokashi-ämpärin ostaminen, helmikuun harrastusviikonlopun kulut ja bussikorttiin ladatut 230 euroa. Alkukuusta tuli tuhlailtua rahaa ulkona syömisiin ja kahviloihin, mutta olin päättänyt antaa itselleni vähän löysää stressaavan syksyn jälkeen.

Tässä kirjoittaessa päätin, että jatkossa seuraan menojani kuukausittain tililtäni niin, että lataan menoni sieltä tiedostoon sen sijaan, että kirjaisin menoja exceliin aina kun johonkin on mennyt rahaa. Pari vuotta sitten excelöin menoni, mutta huomasin vuoden lopussa, että paljon oli jäänyt kirjaamatta verrattuani tililtä mennyttä kokonaissummaa exceliin. Tiliotteessa on se huono puoli, että kauppalasku näkyy yhtenä könttäsummana enkä pysty hahmottamaan siitä, kuinka paljon tuhlaan rahaa vaikkapa erilaisiin makeisiin herkkuihin (ykköspaheeni). Tosin tämä ei ole suuri ongelma, sillä olen oppinut, kuinka paljon niihin voi huomaamatta mennä rahaa ja osaan rajoittaa ostamisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti