13.5.2020

Hallitse rahojasi -kurssi auttaa suuntaamaan eläkkeelle

Marttaliitto ja Takuusäätiö ovat yhdessä tuottaneet Hallitse Rahojasi -kurssin. Se on kuuden viikottaisen osion mittainen kurssi, jossa sähköpostiin saa linkin kyseisen viikon osioon.

  1. Tulevan eläkkeen tarkistaminen
  2. Omat menot ja budjetointi
  3. Luotot ja velat
  4. Säästäminen ja säästötavoitteet
  5. Asumisen suunnittelu
  6. Huoletta tulevaisuuteen
Kävin tänään läpi ensimmäisen osan ja hyvältä näytti; helppo ja selkeä lähestymistapa asiaan. Kurssi tuntuu hyvältä aloitukselta niille, jotka eivät ole pahemmin tulevaisuutta tai eläkettä suunnitelleet taloudellisesta näkökulmasta.

Ensimmäisen osion tehtävänä oli tarkistaa tuleva eläke. Koska olen jo tämän tehnyt äskettäin, niin en nyt kirjautunut uudelleen eläkeyhtiöni sivuille. Eläkekertymä kannattaa tosiaan käydä tarkistamassa, ja myös silloin tällöin seurata, jotta eläkkeen karttumistahti selkeytyy ja motivoituu paremmin varautumaan tulevaan.

Odotan erityisesti kurssin 2. ja 4. osuutta. En budjetoi eikä varsinaisia säästätavoitteita ole. Seuraan kyllä rahankulutustani ja säästöpuolella pyrin saamaan säästöön mahdollisimman paljon. Ehkä kurssin myötä valaistuu, onko minulle hyötyä budjetin laatimisesta. Ja samallahan sitten säästötavoitteetkin hoituisivat? Vai jatkanko totutulla tavallani, joka antaa mahdollisuuden tehdä asioita liikoja suunnittelematta? Eli jos ilmaantuu kivaa tekemistä tai jotain muuta, johon haluan panostaa extempore, niin sitten panostan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti