2.5.2020

Huhtikuu 2020 menot

Huhtikuun menot olivat 1007 euroa, eli 1500 euron tavoite alittui 493 eurolla.

Koronakriisi on minun kohdallani tarkoittanut etätyöskentelyä, lomautuksia ei ainakaan vielä ole tullut. Työpaikallani kaikkia on kehoitettu työskentelemään etänä mahdollisuuksien mukaan. Työskentelen IT-alalla, ja työni hoituu verkon yli, oli sitten toimistolla tai ei. Ongelmia on aiheuttanut vain se, että nettiyhteys kotona pätkii ajoittain ja kunnon työtilaa ei ole.

Huhtikuu on siltä kantilta mielenkiintoinen, että olen ollut etätöissä koko kuukauden ja ostetut työlounaat ovat jääneet pois. Nyt siis olen päässyt testaamaan, miten työlounaiden poisjääminen vaikuttaa rahanmenoon. Sehän ei mene niin että vain vähentäisi lounaiden hinnat, vaan luonnollisesti ruokakaupan kulut nousevat. Yhtä pitsaa ja yhtä hampurilaisateriaa luukunottamatta en ole syönyt ravintolaruokaa. Olen laittanut ruuat itse, eineksiä en ole käyttänyt ollenkaan. Myös leivän olen leiponut pääsääntöisesti itse. Ja samalle ajanjaksolle osui myös toukokuuhun asti ulottuva herkkulakko, sillä eristäytymisjakson alussa elämä tuntui jatkuvalta viikonlopulta ja tuli herkuteltua sen mukaisesti, eli ihan liikaa.

Vielä ravintolaruuan ostamisesta näin korona-aikaan, pidän tärkeänä että ravintoloita tuetaan ostamalla noutolounaita. Ongelmana on se, että asun kummallisesti ravintolatyhjiössä. Lähellä ei ole muita kuin roskaruokaravintoloita. Pizzaa tai hampurilaisia en halua syödä kovin usein. Lähimmästä hampurilaispaikasta noudettu ateria oli kotiin päästyä täysin jäähtynyt, ei vaan maistunut hyvältä.

Huhtikuulle ei tullut kosmetiikka-, vaate- tai julkisen liikenteen kuluja. Ohjattu liikunta laskutetaan vuosisopimuksen mukaisesti, vaikka en ole osallistunut tunteihin.

Ostin kaksi sijoittamisesta kertovaa kirjaa, Seppo Saarion "Miten sijoitan osakkeisiin" ja Merja Mähkän ja Unna Lehtipuun "Sijoittajaksi 7 päivässä". Ja kyllä, en ole vieläkään ostanut yhtäkään osaketta. Niin, ja kirjoja en ole vielä lukenut.

Nordqvistiltä tilasin ison satsin erilaisia teelaatuja, sekä irto- että pussiteetä, pitäisi riittää puoleksi vuodeksi. Arvostan kotimaisessa Nordqvistissä sitä että heiltä löytyy Reilua kauppa ja luomua (ei tosin kaikki), teepussit eivät sisällä mikromuovia ja teepussien paperikuoret voi kierrättää pahvijätteen mukana. On aina plussaa, jos tuotteessa on kerrottu, miten pakkausjäte kierrätetään eikä itse tarvitse arvuutella.

Viime joulun joululahja tuli yllättäen maksettavaksi vasta nyt. Annoin vanhemmilleni lahjaksi lehtitilauksen enkä muistanut, että sitä ei laskutettu ostettaessa. Kävin vielä varmuuden vuoksi tililtäni tarkistamassa, että ei ollut tuplalaskutuksesta kyse.

Isompia menoja:
Vuokra 425e
2xkirja 63e
Liikuntakeskus/ohjattu liikunta 64e
Joululahja 69e
Teetilaus Nordqvistiltä 56e

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti