31.10.2021

Uusi Oura-sormus tilauksessa

Uusi Oura-sormus on tilauksessa. Saattaa kuulostaa kummalliselta, että ostan uuden Ouran vain kahden kuukauden jälkeen edellisen ostamisesta. Olen ollut tyytyväinen sormukseeni ja se on toiminut juuri niin kuin pitääkin, tosin mitään maatamullistavaa tietoa siitä en ole saanut. Oura kertoo yöunien pituuden ja laadun, ja varoittelee, jos keho tarvitsee aikaa toipuakseen esim. rankan liikuntasuorituksen, alkoholin käytön tai huonosti nukutun yön jälkeen. 

Ennen ensimmäisen sormuksen ostoa pähkäilin Oura-sormuksen ja älyrannekkeen eroja. Älyrannekkeen tarjoama mahdollisuus seurata liikuntasuoritusten sykettä suorituksen aikana puuttuu Ourasta. Päädyin kuitenkin Ouraan, vaikka tiesin nimenomaan kaipaavani liikuntasuorituksen aikaista seurantaa. Oura-sormus on aikamoinen möhkö sormessa, ja koska en ole mikään sormusihminen, niin hieman pelkäsin, että miten käyttö sujuu. Hyvin olen kuitenkin sopeutunut.

Uuden sormusostoksen takana on se, että älysormusvalmistaja Oura on julkaissut sormuksesta gen3-version, jossa on aikaisempaa enemmän kehon toimintoja mittaavia sensoreita. Ja sen myötä sormuksen pitäisi pystyä välittämään monipuolisempaa ja tarkempaa dataa. Ja kännykän Oura-sovellukseen tulee tarjolle lisäpalveluita tyyliin hyvinvointiartikkeleita ja meditaatio podcasteja tai videoita...jos olen oikein tulkinnut Ouran markkinointiviestintää :)

Gen3-version myötä tulee uuden sormuksen käyttöön 6 euron kuukausimaksu, eli Oura laajentaa liiketoimintaansa laitemyynnistä kuukausitilauksiin.

En usko saavani Ourasta niin paljon ominaisuuksia irti, että olisin valmis maksamaan 6 euroa per kuukausi, mutta ilman maksua olin valmis hankkimaan uuden sormuksen. Vanhat käyttäjät, jotka ostavat uuden sormuksen, saavat palvelun käyttöönsä ilmaiseksi ikuisiksi ajoiksi. Moni muu näyttää tehneen saman päätöksen eli uusi sormus on hankinnassa päätellen siitä, että Torissa on myynnissä vanhoja Oura-sormuksia pilvin pimein. 

Mitä sitten vanhoille sormuksille tapahtuu? Ne toimivat entiseen malliin, eli sormus lähettää dataa kännykässä olevaan sovellukseen ja sieltä sitä voi seurata.

Koska Oura on suomalainen luomus, toivon tosiaan, että se lyö kunnolla läpi. Minulle oli yllätys, että tähän mennessä Ouralla oli vain 500 000 myytyä sormusta. Olisin olettanut että sormuksen käyttäjiä olisi ollut maailmanlaajuisesti enemmänkin, onhan sormus koristanut esim. prinssi Harryn sormea.

*01.11.2021 korjattu Ouran kuukausimaksu hinta 6 euroa*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti